Nga cilësia e silazhit varet vlera e tij në të ushqyerit e gjedhit. Cilësia fillon me momentin e përgatitjes së silazhit.
Manipulimi dhe përdorimi i silazhit janë po aq të rëndësishëm për ruajtjen e cilësisë së tij. Përmes vlerësimit të pH, temperaturës, ngjyrës dhe aromës keni vlerësuar praktikisht cilësinë e silazhit të përgatitur.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Çfarë përfitimesh do të shihni konkretisht në fermën tuaj duke përdorur premikset?
Lexo më shumëCilët janë disa nga elementët e vecantë dhe domosdoshmëria e tyre në shëndetin e lopës?
Lexo më shumëRekomandimi i përgjithshëm orientues për t’ju mundësuar lehtësinë në përllogaritjen e peshës në gramë, është:
Lexo më shumëÇfarë duhet të keni parasysh përpara se të filloni biznesin me gjedhin e qumështit?
Lexo më shumë
Eshte nje nga temat me shum rendsi per pregatitjen e bazes ushqimore per blektorin Silazhi imisrit kalli ze gati 60 -70 te bazes ushqimore ne blektori pastaj vlerat ushqyse varen shum nga pregatitja rujtja etij qe kane shum rendsi Faktor tjeter eshte dhe silazhi pranveror qe fillon nga dt 25 maji deri me 10 qershor kulturat kryesore per kete silazh jane Tershera Thekra Elbi Kockulla dhe barerat e Livadheve ka rendsi te vecant qe korrja e tyre te behet ne fazen e dyllit sepse ka sasi te madhe te proteinave qe ndikojne tek prodhimi i qumshtit dhe te mishit edhe ketu ka shum rendsi pregatitja duhet pas 24 ore pas korrjes te behet silzhi ikombinuar me keto bime sepse largohet aciditeti dhe nje pjese lageshtirrs mbron kafshet nga nje diarre e mudshme Keto komente po beje nga eksperienca ime gjete viteve
-Ramazan Hoxha