Sigurimi i cilësisë së produkteve të fermës është një proces i cili varet shumë nga mënyra se si ju menaxhoni kafshët e fermës që nga lindja e tyre.
Krahas faktorit njeri, pa dyshim gjenetika, mjedisi, cilësia e ushqimeve të prodhuara në fermë apo të blera jashtë saj, luajnë një rol thelbësor. Ju si menaxherë të fermës jeni faktori kryesor në rrugën drejt një prodhimi cilësor, përmes elementëve të menaxhimit që janë nën kontrollin tuaj dhe nën ndikimin tuaj për tu përdorur siç duhet apo përmirësuar cilësinë në nivelet e duhura. Cilësia e produkteve të fermës është e lidhur ngushtësisht me gjurmueshmërinë në fermë, krijimin dhe respektimin e protokolleve, mbajtjen e të dhënave rigoroze, dhe reflektimin në kohë sipas situatave. Ajo përfshin elementë që lidhen me rehatinë e kafshëve, të ushqyerit e duhur, parandalimin dhe kurimin e sëmundjeve, mjediset e fermës dhe organizimin e tyre, paisjet ndihmëse, etj.
CILËSIA E QUMËSHTIT
Sigurimi i një qumështi cilësor është një proces i tërë që ndërthur disa elemente të menaxhimit në fermë, përkujdesje të veçantë në mjelje si dhe ruajtjen në kushtet e duhura deri në dorëzimin në destinacion. Cilësia e Qumështit nënkupton nivel të ulët të ngarkesës bakteriale dhe qelizave somatike si dhe konsistencë të qumështit që prodhohet me ndryshime minimale të konsistencës.
Mbani parasysh se për të siguruar prodhimin e një qumështi cilësor, ju duhet të ndërmerrni një sërë masash si:
Matrikulli i kafshës | Medikamenti i përdorur | Sasia | Mënyra e Administrimit | Periudha e karencës |
Klikoni këtu në se dëshironi të dini më shumë lidhur me Prodhimin e një Mishi Cilësor.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Çfarë përfitimesh do të shihni konkretisht në fermën tuaj duke përdorur premikset?
Lexo më shumëCilët janë disa nga elementët e vecantë dhe domosdoshmëria e tyre në shëndetin e lopës?
Lexo më shumëRekomandimi i përgjithshëm orientues për t’ju mundësuar lehtësinë në përllogaritjen e peshës në gramë, është:
Lexo më shumëÇfarë duhet të keni parasysh përpara se të filloni biznesin me gjedhin e qumështit?
Lexo më shumë