Vjelja e prodhimit tek kajsia




Frutat duhet të jenë në pjekjen për konsum, d.m.th. frutat të kenë marre pjekurinë, ngjyrën dhe shijen e duhur. Vjelja duhet të bëhen vetëm me dorë. Për këtë qëllim është e detyrueshme të përdoren kosha, shporta dhe lloje të tjera ambalazhesh me qëllim që frutat e vjela të mos dëmtohen gjatë procesit të tregtimit.

Për frutat e bërthamoreve, nuk këshillohet fshirja e tyre, sepse së bashku me procesin e fshirjes largohet edhe shtresa e sipërme e frutave e cila quhet pruinë (shtresa e dyllit). 
Pas vjeljes frutat i nënshtrohen seleksionimit, ku hiqen të gjitha kokrrat e shtypura, të deformuara, të kalbura  dhe të pa pjekura mirë. Pastaj frutat ambalazhohen në arka plastike ose kartoni të forta. 

Data e publikimit: 21/01/2023


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale:

VJELJA E LULEVE TË CIANIT

Vjelja e cianit, në varësi të kushteve klimatike, fillon nga fillimi i qershorit dhe vazhdon deri në rënien e ngricave të para vjeshtore.

Lexo më shumë

Vjelja e sherebelës

Është e detyrueshme një vjelje në fundvjeshtë pasi eliminojmë deri 90% daljen e kërcejve lulore në pranverën e vitit pasardhës.

Lexo më shumë

Standardet për eksportin e mollëve

Prodhimi dhe tregtimi i mollëve drejt vendeve të Bashkimit Evropian (BE)

Lexo më shumë

Vjelja e prodhimit tek mjedra

Pjekja tek kjo bimë nuk është e njëhershme. 

Lexo më shumë