SËMUNDJA E PESTËS AMERIKANE
Pesta amerikane për çdo bletërritës sjell preokupime dhe rreziqe të mëdha, është sëmundje bakteriale e pjellës së bletëve që shkaktohet nga Bacillus larvae (White).
Kush është shkaktari i kësaj sëmundjeje?
Sa rezistente janë sporet e shkaktarit të Pestës amerikane?
Në hojet e vjetra ato mund të qëndrojnë të gjalla edhe për 30-40 vjet
Vendndodhja ku zhvillohet |
Stadi |
Temperatura (°C) |
Koha (minuta) |
Lëngu i mishit | Formë vegjetative | 60 | 15 |
Ujë | Spore | 100 | 30 |
Dyllë | Spore | 121 | 30 |
Mjaltë | Spore | 100 | 160 |
Spore | 110 | 41 | |
spore | 121 | 8,6 |
Patogjeneza
Klikoni këtu nëse dëshironi të dini më shumë mbi sëmundjen e pestës amerikane
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Dylli i bletës është një produkt natyral që prodhohet nga bletët për të ndërtuar strukturat e brendshme të zgjoit të tyre. Përdoret gjerësisht për vetitë e tij kundër ujit dhe mbrojtëse, si në ushqim ashtu edhe në kozmetikë.
Lexo më shumëCilat janë mënyrat e ekstraktimit të dyllit të bletës?
Lexo më shumëHelmi i bletës është një lëng acidik, pa ngjyrë, i sekretuar nga bletët kur ato ndihen të kërcënuara, i cili në apiterapi vlerësohet për përdorimet e tij në shëndetin dhe kurimet e bukurisë së organizmit të njeriut
Lexo më shumëCila është përbërja kimike e helmit të bletës?
Lexo më shumë