Përgjithësisht dhitë milen dy herë në ditë. Bëni përgatitjet për mjelje duke e pastruar zonën përrreth gjirit nga leshi, dherat dhe pa pastërti të tjera, me qëllim që ato të mos ndotin qumështin. Pastroni gjirin e dhive me ujë të ngrohtë dhe thajeni atë me pecetë.
Klikoni këtu në se dëshironi të dini më shumë për Dhëmbët dhe Përcaktimin e Moshës tek të dhirtat.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Cilët janë disa nga elementët e vecantë dhe domosdoshmëria e tyre në shëndetin e lopës?
Lexo më shumëRekomandimi i përgjithshëm orientues për t’ju mundësuar lehtësinë në përllogaritjen e peshës në gramë, është:
Lexo më shumëLule ciani ka përdorime të shumta. Lulet e kësaj bime mund të konsumohen të gjalla ose të gatuara. Petalet e lules përdoren në sallata për t’i dhënë një ngjyrë tërheqëse, por edhe në ëmbëlsira. Lulekina përdoret edhe në formën e çajit.
Lexo më shumëVjelja e cianit, në varësi të kushteve klimatike, fillon nga fillimi i qershorit dhe vazhdon deri në rënien e ngricave të para vjeshtore.
Lexo më shumë