Çfarë duhet të dini kur tregtoni shalqi?
Vjelja e shalqirit kryhet pak para se të piqet plotësisht, pasi ai e vazhdon pjekjen edhe gjatë transportit. Ne arrijmë ta dallojmë që fruti është i pjekur kur lëkura e tij merr ndriçim dhe kur bëhët drunjëzimi i dredhëzës pranë bishtit. Sygjerohet që vjelja të bëhët në mëngjes në mënyrë që të ruhet freskia e frutit.
Paketimi bëhet në kosha të mëdhenj plastikë ose druri, në rastet kur produkti tregtohet jashtë vendit dhe në rastet e varieteteve me madhësi dhe peshë të vogël (2-3 kg), paketimi bëhet në arka kartoni ose plastike, deri në 6 fruta për arkë.
Temperaturat e rekomanduara për transportin e shalqirit janë 10-12°C.
KUJDES! KURRË MOS EKSPORTONI PJEPËR DHE SHALQI NË TË NJËJTIN AMBJENT, PASI PJEPRI LËSHON ETILEN, LËNDË E CILA E DËMTON SHALQIRIN!
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Çfarë përfitimesh do të shihni konkretisht në fermën tuaj duke përdorur premikset?
Lexo më shumëVjelja e cianit, në varësi të kushteve klimatike, fillon nga fillimi i qershorit dhe vazhdon deri në rënien e ngricave të para vjeshtore.
Lexo më shumëEkzistojnë specie të ndryshme që përbëjnë kompleksin e diabrotikës në misër, ndër të cilët veçohen:
Lexo më shumëSi evidentohet rrënjëngrënësi i misrit?
Lexo më shumë