Vjelja, standardizimi dhe transporti i patëllxhanit




Vjelja në serra
Vjelja e patëllxhanit mund të bëhet në fazën fiziologjike, kur patëllxhani ka marrë madhësinë dhe ngjyrën e tij karakteristike. Evitoni vjeljen e frutave të tejpjekur dhe atyre të dëmtuar nga faktorë të ndryshëm.

  • Ambalazhimet që preferohen janë ato në arka kartoni ose druri me peshë 5-6 kg për arkë, të mbuluara me qese celofon, e cila ndihmon në ruajtjen e freskisë së frutit. 
  • Arkat e kartonit duhet të jenë cilësore, rezistente për transportet në distanca të gjata dhe të plotësojnë standardet e sigurisë ushqimore. 
  • Temperatura e rekomanduar për transport është 10-12°C me lagështi 85-90%.

Data e publikimit: 10/02/2023


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale:

PËRGATITJA E LAKRËS PRANVERORE PËR EKSPORT

Në 5-6 vitet e fundit Shqipëria ka filluar të rrisë eksportin e lakrës pranverore në vendet e Evropës.

Lexo më shumë

PËRGATITJA E DOMATES PËR EKSPORT

Vitet e fundit Shqipëria është bërë vënd faktor në eksportin e perimeve ne Evropë.

Lexo më shumë

Standardet për eksportin e mollëve

Prodhimi dhe tregtimi i mollëve drejt vendeve të Bashkimit Evropian (BE)

Lexo më shumë

MJALTI DHE VLERAT E TIJ

Përfitimet nga mjalti dhe vlerat e tij ushqyese

Lexo më shumë