Kastraveci është një ndër bimët më të rëndësisshmë që kultivohet në Shqipëri, kryesisht në sera por edhe në fushë të hapur. Ai është pjesë kryesore e eksporteve të perimeve.
Mbjellja e tij bëhet në dy sezone në varësi të zonave klimaterike. Mbjellja e sezonit të parë fillon kryesisht nga janari deri në mars me vjelje 40 deri në 50 ditë nga koha e mbjelljes. Ndërsa sezoni i dytë kryesisht fillon në gusht deri në shtator me periudhë vjelje 30 deri në 40 ditë mbas mbjelljes. Duhet të kemi parasysh që kastraveci është një bimë që kërkon tempretarura të larta, mbi 18°C, dhe ndriçim të lartë. Për këtë arsye sezoni i dimrit nuk jep rezultate të kënaqshme.
Sipas llojit, kastravecat ndahen:
Klikoni këtu nëse dëshironi të dini më shumë mbi mbjelljen e fidanit të kastravecit.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Hiri është një sëmundje shumë e rrezikshme që prek perimet e serës në përgjithësi
Lexo më shumëVrugu është një sëmundje shumë e rrezikshme që prek perimet e serës...
Lexo më shumëBimët e kastravecit preken nga një sërë sëmundjesh e dëmtuesish, mbrojtja e të cilave kërkon mendimin e specialistit të fushës.
Lexo më shumëPse ka rëndësi momenti i vjeljes së kastravecit?
Lexo më shumë