VJELJA DHE AMBALAZHIMI I KASTRAVECAVE




Pse ka rëndësi momenti i vjeljes së kastravecit?

  • Vonesa në vjelje shkakton mbingarkesë me fruta duke penguar rritjen e të tjerëve.
  • Vjelja e parakohshme çon në uljen e cilësisë së prodhimit.
  • Vjelja duhet të bëhet në fillin çdo 2-3 ditë, ndërsa me avancimin e vegjetacionit dhe futjen e bimëve në prodhim të plote, vjelja duhet të bëhet çdo ditë.

Rendimenti i kastravecit të fushës varion nga 30-40 kv/dynym por në disa raste edhe më shumë.

Si duhen ambalazhuar?

  • Mbështjellja me celofan e frutave të trangullit, bën atëqë ato të ruhen për një kohë më të gjatë. 
  • Fruti vilet me pak bisht dhe vendosen në arka dhe dërgohen për t’u përpunuar për tregëtim pasi qëndrimi në diell ul mjaft peshën dhe cilësinë e tyre.

Data e publikimit: 06/02/2023


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale:

HIRI NË KASTRAVECIN E SERRËS

Hiri është një sëmundje shumë e rrezikshme që prek perimet e serës në përgjithësi

Lexo më shumë

VRUGU NË KASTRAVECIN E SERRËS

Vrugu është një sëmundje shumë e rrezikshme që prek perimet e serës...

Lexo më shumë

CILËT JANË SËMUNDJET DHE DËMTUESIT E KASTRAVECIT

Bimët e kastravecit preken nga një sërë sëmundjesh e dëmtuesish, mbrojtja e të cilave kërkon mendimin e specialistit të fushës.

Lexo më shumë

MBJELLJA DHE KULTIVIMI I KASTRAVECIT

Mbjellja e fidanëve të kastravecit në fushë

Lexo më shumë