Dhitë janë kafshë që konsumojnë “pa naze”, ato shfrytëzojnë mirë burimet e ushqimeve duke i shndëruar ato në vlera ushqyese përmes qumështit dhe mishit, që vlerësohen për cilësitë e tyre e sidomos “yndyrën e mirë”. Dhitë konsumojnë çdo gjë të ngrënshme që ju ofrohet, por ju duhet të mbani parasysh disa parime lidhur me të ushqyerit e tyre:
Klikoni këtu në se dëshironi të dini më shumë për Kërkesat e Dhive për Ushqim.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Cilët janë disa nga elementët e vecantë dhe domosdoshmëria e tyre në shëndetin e lopës?
Lexo më shumëRekomandimi i përgjithshëm orientues për t’ju mundësuar lehtësinë në përllogaritjen e peshës në gramë, është:
Lexo më shumëLule ciani ka përdorime të shumta. Lulet e kësaj bime mund të konsumohen të gjalla ose të gatuara. Petalet e lules përdoren në sallata për t’i dhënë një ngjyrë tërheqëse, por edhe në ëmbëlsira. Lulekina përdoret edhe në formën e çajit.
Lexo më shumëVjelja e cianit, në varësi të kushteve klimatike, fillon nga fillimi i qershorit dhe vazhdon deri në rënien e ngricave të para vjeshtore.
Lexo më shumë