REGJISTROHUNI KËTU për të shfletuar rubrikat e tjera të platformës
Përse duhet prodhuar vaj organik?
Cilësia e vajit të ullirit organik varet nga:
Në ullishtet organike, rol të rëndësishëm luajnë:
Në përpunim, rol parësor ka:
Cilësia gjykohet nga:
Aciditeti i vajit të ullirit varet nga:
Aroma e vajit të ullirit ndryshon nga:
Ngjyra e vajit të ullirit nuk është tregues i cilësisë. Ajo varet:
Vajrat e ullirit të cilësisë së mirë, zakonisht kanë ngjyrë të verdhë të çelur në të gjelbër. Vaj ulliri i virgjër me "presim të ftohtë" është ai i shtypur mekanikisht, pa përdorur nxehtësi. Vaji i ullirit me presim të ftohtë është produkt natyror.
Shkalla e vajit të ullirit të virgjër (duhet të emërtohen në etiketë):
Ekstra (Ekstra Vergine)
Fin (Vaj ulliri i virgjër)
I zakonshëm
Vaji i ullirit organik në treg është kryesisht vaj ulliri ekstra i virgjër.
Standardet Ndërkombëtare të Vajit të ullirit (IOOC) për vajin e ullirit ekstra të virgjër janë:
Klikoni këtu nëse dëshironi të dini më shumë Çfarë ndikimi kanë faktorët agroekologjikë, teknologjikë, faktorët e përpunimit,ambalazhimit, depozitimit dhe ekonomike në cilësinë e vajit?
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Në 5-6 vitet e fundit Shqipëria ka filluar të rrisë eksportin e lakrës pranverore në vendet e Evropës.
Lexo më shumëVitet e fundit Shqipëria është bërë vënd faktor në eksportin e perimeve ne Evropë.
Lexo më shumëProdhimi dhe tregtimi i mollëve drejt vendeve të Bashkimit Evropian (BE)
Lexo më shumëPërfitimet nga mjalti dhe vlerat e tij ushqyese
Lexo më shumë