REGJISTROHUNI KËTU për të shfletuar rubrikat e tjera të platformës.
Lakra pranverore është një kulturë e re që ka filluar të kultivohet në vendin tonë gjatë pesë viteve të fundit duke arritur 250 ha të mbjellë në sera vetëm në 2020.
Karakteristika të kësaj lloj lakre janë:
Këto karakteristika e bëjnë këtë lloj lakre shumë të përshtatshme për eksport. Duke pasur parasysh kushtet klimaterike të Shqipërisë, kultivimi i saj është shtuar nga viti në vit. Duke u bazuar nga kërkesa e tregut të huaj, kjo lakër sugjerohet të mbillet nga fillimi i tetorit e deri në fund të nëntorit, që vjelja të realizohet në janar-mars.
Lakrat pranverore mund t'i ndajmë në dy grupe në bazë të formës.
1) Formë të rrumbullakët
2) Formë me majë
Varietetet më të kërkuara nga pikat e eksportit vijojnë si më poshtë:
Klikoni këtu nëse dëshironi të dini më shumë mbi Mbjelljen e fidanit të lakrës pranverore.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Lule ciani ka përdorime të shumta. Lulet e kësaj bime mund të konsumohen të gjalla ose të gatuara. Petalet e lules përdoren në sallata për t’i dhënë një ngjyrë tërheqëse, por edhe në ëmbëlsira. Lulekina përdoret edhe në formën e çajit.
Lexo më shumëCila është biologjia dhe masat e kontrollit të rrënjëngrënësit të misrit?
Lexo më shumëCilat janë disa nga arsyet kryesore të kultivimit të lavandës në vendin tonë?
Lexo më shumëHiri është një sëmundje shumë e rrezikshme që prek perimet e serës në përgjithësi
Lexo më shumë
Për shëndetje
-Eno ferracaku