SI TË PËRDORNI YMCP për lopët që sapo kanë pjellë




Në rastet e nevojshme pas çdo pjellje ju mund ta përdorni YMCP duke e administruar vetë procesin. 

Mbani parasysh:

  • Një pako YMCP duhet përzier me 20-30 litra ujë në temperaturë ambjenti rreth 20°C – 25°C.
  • Bëni përzjerjen sa më të mirë, me qëllim që të siguroni tretjen e të gjithë përbërësve.
  • Përzjerja duhet të jetë pirja e parë e lopës menjëherë pas pjelljes, pra mos i ofroni lopës ujë e më pas tretësirën e YMCP.
  • Lopa duhet të ndihet e etur. Nëse ajo nuk ndihet e etur dhe refuzon të pijë përzjerjen e YMCP, ju rekomandojmë të lyeni me kripë trupin e viçit të sapo lindurit, që duke u lëpirë nga lopa, mundëson rritjen e etjes së saj.
  • Kujdes! Përzjerja duhet ofruar menjëherë dhe të konsumohet brenda 30 minutave nga përgatitja.
  • Në raste të rënda ofroni dhe një përzjerje tjetër rreth 5-6 orë pas të parës.
  • Gjithashtu, në raste të rënda ju rekomandojmë të përdorni tretësirë më të përqëndruar. Një pako YMCP (500 gr) treteni në 1-2 litra ujë duke ja ofruar lopës me shishe plastike.

Ju këshillojmë që produktin ta ruani në kushte të mjediseve të thata në temperaturë 4°C deri në 30°C. 

Klikoni këtu në se dëshironi të dini më shumë lidhur me përfitimin ekonomik nga përdorimi i  YMCP

Data e publikimit: 10/03/2023


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale:

TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË CIANIT

Lule ciani ka përdorime të shumta. Lulet e kësaj bime mund të konsumohen të gjalla ose të gatuara. Petalet e lules përdoren në sallata për t’i dhënë një ngjyrë tërheqëse, por edhe në ëmbëlsira. Lulekina përdoret edhe në formën e çajit.

Lexo më shumë

CILA ËSHTË BIOLOGJIA DHE MASAT E KONTROLLIT TË RRËNJËNGRËNËSIT TË MISRIT?

Cila është biologjia dhe masat e kontrollit të rrënjëngrënësit të misrit?

Lexo më shumë

TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË LAVANDËS

Cilat janë disa nga arsyet kryesore të kultivimit të lavandës në vendin tonë?

Lexo më shumë

HIRI NË KASTRAVECIN E SERRËS

Hiri është një sëmundje shumë e rrezikshme që prek perimet e serës në përgjithësi

Lexo më shumë